Eerste Onderwatercafé op 27 september in Noordpolderzijl

donderdag 29 augustus 2019

Programma naar een Rijke Waddenzee organiseert samen met beheerders en wetenschappers een serie Onderwatercafés in het Waddengebied. Met als doel onderwaternatuur bekend en bemind te maken, om zo de bescherming van natuur onder het wateroppervlak te verankeren in beheer en beleid. Het eerste Onderwatercafé is op vrijdag 27 september in ’t Zielhoes in Noordpolderzijl.

Praat mee in het eerste Onderwatercafé. Iedereen die woont of werkt in het gebied en interesse heeft in (de onderwaternatuur van) het Wad is welkom. Samen hebben we verschillende inzichten en kunnen we kennis delen, elkaar versterken en bewustzijn vergroten voor de onderwaternatuur in de Waddenzee. De cafés zijn laagdrempelig en gericht op een breed dialoog.

Eerste onderwatercafé

Café ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl is 27 september het toneel voor de onderwaternatuur van de Waddenzee. Welke bijzondere rijkdommen herbergt de Waddenzee nu eigenlijk onder de zeespiegel? Bij laag water is al van alles te zien: krabben, wadslakjes, een bot, half ingegraven in het zand. Maar ga je dieper, dan is er nog een hele onderwaterwereld te ontdekken.

Programma en uitnodiging

Samen met u verkennen we deze wondere wereld. Aan de hand van een praatplaat ontdekken we de rijkdom van de onderwaternatuur, beheerders vertellen over hun bijzondere werk, we spelen een waddenquiz en we delen ideeën over dit bijzondere thema.
Lees meer in de uitnodiging. U bent van harte welkom!