Dag van het Wad: het aftellen is begonnen

maandag 12 juni 2017

De voorbereidingen zijn volop in gang. Nog een aantal weken en dan is het zover, een heel weekend lang vieren we dan dat de Waddenzee Werelderfgoed alweer 8 jaar bestaat. Het activiteitenprogramma heeft de afgelopen weken steeds meer vorm gekregen en beloofd veel goeds voor het weekend van 23, 24 én 25 juni.

Vorige week zijn er 10.000 verjaardagskaarten op de post gedaan met de uitnodiging om gezamenlijk een feestje te vieren op en aan de Waddenzee Werelderfgoed. Van Den Helder tot aan Delfzijl worden er tal van activiteiten georganiseerd. Van zeehonden vrijlaten in hun natuurlijke leefomgeving tot aan een kwelderwandeling met de boswachter bij Holwerd en van een culinaire waddentocht tot aan yoga op het wad bij Schiermonnikoog. In totaal vinden er activiteiten plaats op achttien locaties, wat resulteert in een ultieme kans voor bezoekers om het gehele Waddengebied te ontdekken.

Mochten de bezoekers de dag liever op één locatie doorbrengen, dan is dat ook mogelijk. Er zijn diverse plekken die een volledig dag- en weekendprogramma aanbieden voor de ‘Dag van het Wad’. De locaties Paesens-Moddergat, Noordpolderzijl, Dollard en Lauwersoog zijn de hotspots dit jaar. Alle drie de locaties bieden een programma aan dat geschikt is voor jong en oud en bevat elk over eigen unieke belevenissen.

In 2016 werd voor de eerste keer de ‘Dag van het Wad’ gevierd. De organisatie werd geïnspireerd door Duitsland, die de Waddenzee Werelderfgoed benoeming al een aantal jaren feestelijk herdenkt. Het festival is in het leven geroepen om de bezoekers kennis te laten maken met al het moois in dit bijzondere gebied. Vanwege de enthousiaste reacties van vorig jaar, is er besloten om het festival in 2017 opnieuw mogelijk te maken.

Kom je ook op ons feestje?
Benieuwd geworden naar de activiteiten, kijk dan snel op onze website voor het hele programma: www.DagvanhetWad.nl/. Er worden veelal activiteiten gratis aangeboden of meteen gereduceerd tarief. Vieren jullie het feestje met ons mee?