Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

dinsdag 24 juli 2018

Campagne Erecode bereikt tienduizenden mensen

De filmpjes van Ik pas op het Wad over de Erecode Waddenzee zijn ruim 300.000 keer bekeken op Facebook. In totaal hebben 55.000 mensen tenminste één van de vier filmpjes gezien. De volledige Erecode is zo’n 3.500 gedownload.

Communicatiecoordinator Christiaan Kooistra is tevreden met dit bereik. ,,Het zijn mooie aantallen. Vooral als je beseft dat we nog maar 40% van ons promotiebudget hebben besteed. Nu de zomervakantie echt is begonnen, zullen we dit ook gaan opschroeven. Uiteindelijk is augustus altijd de drukste maand qua toerisme op het Wad.”

Het voordeel van de campagne op Facebook (en Instagram) is dat de doelgroep heel goed valt te bepalen. ,,We richten onze pijlen zoveel mogelijk op mensen die iets hebben met zeilen, (kite)surfen en wadlopen. En daarnaast natuurlijk een interesse hebben in de Wadden”, vertelt Kooistra.

Los van de filmpjes spelen er ook andere zaken op social media om de aandacht te trekken voor de Erecode. ,,Zo hebben we ondermeer een quiz gemaakt en gaan we kijken wat we kunnen doen met filmmateriaal van de Waddenunit.”

De campagne is niet alleen online te vinden. ,,Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld al een mooie folder in de jachthavens uitgedeeld”, vertelt Kooistra. “Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook een bannerpen. Daar staat een spiekbriefje op over de Erecode. De pennen zijn populair. Want we hebben ze in 5.000 stuks over de havens verspreid en ze zijn inmiddels zo goed als op.”

BEKIJK de Filmpjes

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 31 december 2018

Succesvolle campagne voor Erecode Waddenzee

De Facebook campagne over de Erecode Waddenzee heeft meer dan 8.000 downloads opgeleverd. De filmpjes die hoorden bij de campagne “Ik pas op het Wad” zijn een kleine 600.000 keer bekeken en bereikten 82.678 mensen.

meer lezen
vrijdag 9 november 2018

Vaarrecreatie op Wad stabiel in 2017

De hoeveelheid vaarrecreanten op het Wad neemt af, maar de verblijfsduur neemt toe. Daardoor is het lastig om een oordeel te geven over de drukte. De aantallen vogels en zeehonden groeien nog steeds licht. Verstoringen van natuurwaarden zijn relatief zeldzaam.

meer lezen
vrijdag 11 mei 2018

Campagne Erecode Waddenzee gestart!

Een speciale social mediacampagne attendeert watersporters in het Waddengebied deze zomer op de Erecode voor de Waddenzee. Ondermeer via filmpjes krijgen bezoekers van het Werelderfgoedgebied tekst en uitleg over wat nu wel en niet kan op het Wad.

meer lezen
dinsdag 4 juli 2017

Erecode in jachthavens Waddenzee

Waar zijn nu de vogels, welke gebieden zijn gesloten in de Waddenzee en op welke plaatsen kom je zeehonden tegen? Bij de jachthavens aan de Waddenzee ligt dit jaar voor het eerst een overzichtskaart met antwoord op dit soort vragen. Daarnaast geeft de uitvouwbare Z-kaart volop informatie over de Erecode.

meer lezen
vrijdag 6 februari 2015

Vernieuwde Erecode gepresenteerd bij opening Boot Holland

De nieuwe Erecode voor Wadliefhebbers is vanmiddag gelanceerd tijdens de opening van watersportbeurs Boot Holland in het WTC Expo in Leeuwarden. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland overhandigde namens de initiatiefnemers het eerste exemplaar aan journalist en wadvaarder Frits Wester.

meer lezen