Afsluitdijk verhuist naar Den Haag

maandag 16 september 2013

Een stuk Afsluitdijk verhuist komende woensdag 18 september naar Den Haag. In de tuin van de Friese Ambassade kunnen geïnteresseerden de dijk beklimmen. De medewerkers van het project De Nieuwe Afsluitdijk (DNA) geven informatie over de plannen voor de dijk. Speciale aandacht is er voor de Vismigratierivier die bij de Afsluitdijk komt.

De dijk van 6 meter lang en 3 meter hoog is één van de onderwerpen die in de Friese Ambassade te bewonderen is. Beklimmers kunnen boven op de dijk op de foto. De provincie Fryslân heeft een weekje een gebouw aan de Sophialaan 4 in Den Haag als ambassade ingericht. Deze is gekoppeld aan het Prinsjesfestival. Dit nieuwe festival wil voortaan voorafgaande aan Prinsjesdag het feest van de democratie vieren.

Op dinsdag bezoeken Friese ondernemers de ambassade, is er een live radiodebat van Omrop Fryslân en een ontmoeting van Friezen en Friezen-om-utens. Woensdag staat in het teken van watertechnologie en de Afsluitdijk. Donderdag komen zuivel, landbouwverkeer en bevolkingsontwikkelingen aan de orde. ’s Avonds treden Nynke Laverman en Sytze Pruiksma op. Op vrijdag is de Friese hapjesmarkt Smûk en Smikkel in Den Haag.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee trekt het proces rondom de realisatie van de Vismigratierivier door de Afsluitdijk.

Meer info: http://www.fryslan.nl/frieseambassade