PRW werkt aan Waddenspecial

dinsdag 14 juni 2016

Op 26 juni 2016 is de Waddenzee alweer zeven jaar Werelderfgoed. Genoeg reden om dit gebied eens in het zonnetje te zetten en de ‘Dag van het Wad’ te vieren. Tijdens de ‘Dag van het Wad’ zullen er in en rondom de Waddenzee diverse activiteiten georganiseerd worden.

Voor deze bijzondere gelegenheid, die dit jaar voor de eerste keer groots wordt gevierd, werkt PRW op dit moment aan een Waddenspecial. Deze bewaarkrant wordt op vrijdag 24 juni met een oplage van 180.00 stuks ingestoken bij De Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad.

In deze speciale krant worden de unieke waarden van de Waddenzee belicht voor zowel de natuur als de mens. Denk hierbij aan de mosselbanken, zandbanken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen. Daarnaast is de Waddenzee natuurlijk een belangrijke schakel voor vogels.

Het Waddengebied is één van de laatst overgebleven grootschalige bij eb droogvallende ecosystemen waar natuurlijke processen blijven functioneren. Dit bijzondere fenomeen is één van de elementen die het Waddengebied uniek maakt in de wereld.

Op Texel is de getijwerking dan ook vastgelegd door middel van een timelaps. Deze fotopublicatie zal verschijnen in de Waddenbijlage.