Programma naar een rijke Waddenzee

Alle nieuwsberichten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

donderdag 19 oktober 2017 Duisternis in Werelderfgoed Waddenzee FOTO: PRW/Hans Jellema

Veel belangstelling voor symposium duisternis Waddengebied

Ruim 120 onderzoekers, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden  gaan vanmiddag, vanavond en morgenvroeg de koppen bij elkaar steken over Duisternis in het Waddengebied. Dat doen zij op het 19e symposium van de Waddenacademie. Het evenement wordt georganiseerd in Dark Sky Park Lauwersoog.

meer lezen
dinsdag 17 oktober 2017 Visserij op de Waddenzee. Handkokkelen in het Werelderfgoed. FOTO: Rienk Nadema

Sterke daling van aantal kokkels in de Waddenzee

Het totale bestand aan kokkels in de Waddenzee is met een derde (32%) afgenomen ten opzichte van vorig jaar. In het voorjaar van 2016 was er nog een bestand van 364,3 miljoen kilogram versgewicht. Dit jaar komt de bestandsschatting significant lager uit: op 264,6 miljoen kilogram kokkels.

meer lezen
donderdag 12 oktober 2017 Ondertekening Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

Duisternis in het Noarderleech

Tijdens de Nacht van de Nacht 2017 wordt er een concert en een tocht georganiseerd voor netwerkpartners van de Friese Milieu Federatie, Programma naar een Rijke Waddenzee en andere geïnteresseerden.

meer lezen
maandag 25 september 2017 Razende_Bol_luchtfoto_Waddenzee.nl

Lespakket Razende bol kan uitbreiden door extra financiering

De natuurlessen over de Razende Bol, een zandplaat tussen Texel en Den Helder, kunnen worden opgeschroefd naar 43 scholen in Noord-Holland. Na een lange zoektocht is de financiering voor dit waardevolle project rondgekomen.

meer lezen
vrijdag 22 september 2017 Weinig mosselzaad dit jaar in de Waddenzee.

Weinig mosselzaad in de Waddenzee dit jaar

Dit jaar is er geen mosselzaad van betekenis gevallen in de westelijke Waddenzee. Dit blijkt uit de bestandsinventarisatie die de Waddenunit jaarlijks uitvoert, samen met een aantal onderzoekers.

meer lezen
maandag 18 september 2017 Zeehonden rusten uit in het Waddengebied_FOTO_Marco Hillenaar

Kamp beantwoordt vragen over gebiedssluiting zeehonden

Minister Kamp van Economische Zaken heeft antwoord gegeven op Kamervragen van de leden Aukje de Vries en Helma Lodders (VVD) over het voorstel omtrent gedeeltelijke gebiedssluitingen in de Waddenzee.

meer lezen
maandag 4 september 2017 Brede Groene Dijk_Eems Dollard Waddenzee

Flinke subsidie voor Brede Groene Dijk

Waterschap Hunze en Aa’s kan door met de Brede Groene Dijk aan de Groningse Waddenzeekust. Op 1 september ontving dagelijks bestuurder Hilbrand Sinnema de subsidie ter waarde van € 8,7 miljoen.

meer lezen
donderdag 31 augustus 2017 Overzichtskaart hoe de olie wordt bestreden op de Noordzee

Oliebestrijding Waddenzee voor het eerst grootschalig geoefend

Van olieruimen op volle zee tot het schoonmaken van droogvallende platen: onder de naam Olie Alert Waddenzee organiseert Rijkswaterstaat, samen met tal van andere partijen, de eerste integrale oliebestrijdingsoefening op en rond de Waddenzee.

meer lezen
maandag 28 augustus 2017 Het zeearendbord aan de rand van het Darkskypark Lauwersmeer.

Symposium Feel the Night

Het Programma naar een Rijke Waddenzee, Stichting Feel the Night, Night Light en de Waddenacademie organiseren op 19 en 20 oktober het 19e symposium van de Waddenacademie over het belang van stilte en duisternis in het waddengebied.

meer lezen