Programma naar een rijke Waddenzee

Alle nieuwsberichten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

maandag 29 mei 2017 FOTO: Hans Jellema

Meer licht op duisternis: Factsheets Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

Hoe kunnen we meer duisternis bereiken in het Waddengebied? Welke effecten heeft licht op mens en natuur? Hoe kan je anders omgaan met het gebruik van licht, rekening houdend met economische bedrijvigheid, veiligheid en arbeidsomstandigheden?

meer lezen
woensdag 24 mei 2017 Symposium Hoe Rijk is de Waddenzee?

Terugblik eerste dag Symposium 'Hoe rijk is de Waddenzee'?

De Waddenacademie schreef een korte impressie van de eerste dag van het 18e symposium ‘Hoe rijk is de Waddenzee?’. Het tweedaagse symposium werd georganiseerd door het Programma naar een Rijke Waddenzee, in samenwerking met de Waddenacademie.

meer lezen
maandag 22 mei 2017 Wadden vanuit de lucht

Wadden in Beeld 2016 beschikbaar

Na de primeur van vorig jaar is de tweede uitgave van het jaaroverzicht Wadden in Beeld 2016 gepubliceerd en aangeboden aan Bas Eenhoorn, voorzitter van het Regiecollege Waddengebied. De publicatie biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van levende natuur, het beheer en het gebruik van werelderfgoed Waddenzee over het jaar 2016

meer lezen
donderdag 18 mei 2017 Afsluitdijk

Presentation Swimway Wadden Sea

Paddy Walker and Ingrid Tulp presented the Swimway Wadden Sea at the 14th International Scientific Wadden Sea Symposium in Tønder, Denmark, 9-11th May 2017.

meer lezen
dinsdag 16 mei 2017 Marcel van Kammer - Slapen op de dijk

Beleef een heel weekend lang de Dag van het Wad

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni organiseren we voor de tweede keer de Dag van het Wad. Tijdens dit weekend vieren we dat de Waddenzee sinds 2009 Werelderfgoed is. Uniek in de wereld. Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) heeft samen met ondernemers en natuurorganisaties gewerkt aan een speciaal feestprogramma om deze dag te vieren.

meer lezen
dinsdag 16 mei 2017 Staande Golf

Staande golf in de Waddenzee?

Kayakker Albert Jan Zijlstra uit Harlingen gaat onderzoeken of het mogelijk is om bij de Vismigratierivier door de Afsluitdijk een staande golf aan te leggen. Een golf waarop Kayakkers en surfers kunnen surfen op de getijstroom.

meer lezen
vrijdag 12 mei 2017 Visweer bij Noarderleech. Nulmeting. FOTO: Klaas_Huizenga

Start visstand onderzoek bij Noarderleech/Hallumer Ryt

Bij het Noarderleech – Hallumer Ryt wordt onderzoek gedaan naar de visstand. De vissers zijn woensdag 10 mei, met hulp van studenten, begonnen met het plaatsen van een groot netwerk, ook wel weer genoemd. De opbrengst in de fuik was een verassing!

meer lezen
dinsdag 9 mei 2017 De Waddenunit plaatst een bord. FOTO: Bert Meerstra/Waddenunit

Meer rust voor vogels en zeehonden op ‘t Wad

Nu de broedtijd voor vogels en het geboorteseizoen voor zeehonden op het Wad langzaam aan begint, wordt de toegankelijkheid van bepaalde gebieden in de Waddenzee tijdelijk beperkt. Zo kunnen zeehonden en vogels ongestoord hun jongen grootbrengen. Daarna worden de gebieden weer vrijgegeven.

meer lezen
maandag 8 mei 2017 Dark Sky Werelderfgoed Waddenzee. Nebula FOTO: Pixabay.

Uitvoeringsprogramma Dark Sky Waddengebied

Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en stichting Feel The Night hebben een eerste versie afgerond van het uitvoeringsprogramma voor Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied. Het gaat om een levend document dat steeds meer aanvullingen krijgt.

meer lezen