Programma naar een rijke Waddenzee

Alle nieuwsberichten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

donderdag 17 januari 2019 Visuele impressie vaan een Rijke Waddenzee waar PRW aan werkt

Vacature bij PRW: Ambitieuze procesmanager gezocht!

Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) is op zoek naar een Senior procesmanager. Je hebt wo-niveau en minimaal vijf jaar werkervaring binnen de domeinen natuur, economie en water. Om deze functie met succes te kunnen vervullen, ben je bevlogen en gepassioneerd. Daarnaast ben je bekend met de karakteristieken van het Waddengebied.

meer lezen
dinsdag 15 januari 2019 Lauwerszee werd Lauwersmeer 50 jaar geleden

Save the Date: Symposium 50 jaar Lauwersmeer

Op 23 mei 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de Lauwerszee, in aanwezigheid van Koningin Juliana, is afgesloten. De Lauwerszee werd Lauwersmeer, zout werd zoet. De visserij verplaatste zich gedeeltelijk naar Lauwersoog en de Lauwerszee veranderde in een 6000 hectare groot zoetwater natuurgebied.

meer lezen
vrijdag 11 januari 2019 Vismonitoring op de Waddenzee bij Schiermonnikoog

Klimaatverandering belangrijke reden verandering visbestanden

Grindwinning, oliewinning/verwerking, militaire activiteiten, visserij, baggeren, constructies op zee, eutrofiëring en klimaatverandering (temperatuur, saliniteit en variatie in zeestromingen) zijn belangrijke knelpunten voor de ontwikkeling van haring (Clupea harengus) in de Waddenzee.

meer lezen
dinsdag 8 januari 2019 Foto van zwerfafval van het containerschip MSC Zoe. FOTO: Sanne van Gemerden / Natuurmonumenten

Handen uit de mouwen voor Werelderfgoed Waddenzee

Het ongeluk met de containers die begin januari van het vrachtschip vielen, hebben een grote impact op de Waddenzee en de waddengemeenschap. De bedreiging die dat voor de Waddenzee met zich meebrengt, heeft veel mensen en organisaties op de been gebracht om de helpende hand uit steken.

meer lezen
maandag 31 december 2018 Campagne Erecode

Succesvolle campagne voor Erecode Waddenzee

De Facebook campagne over de Erecode Waddenzee heeft meer dan 8.000 downloads opgeleverd. De filmpjes die hoorden bij de campagne “Ik pas op het Wad” zijn een kleine 600.000 keer bekeken en bereikten 82.678 mensen.

meer lezen
donderdag 27 december 2018 Jaaroverzicht PRW 2017

Jaaroverzicht: top-5 van 2018

Jaaroverzicht: Top-5 van 2018. Welke nieuwsberichten zijn in het jaar 2018 het meest gelezen op de website van PRW? Een overzicht van de vijf best gelezen verhalen uit 2018. Tijd voor een laatste terugblik!

meer lezen
maandag 17 december 2018 Foto bij Noarderleech van Henk Postma

Naar een Rijke Waddenzee van Werelderfgoedklasse

Het Programma naar een Rijke Waddenzee wordt met vier jaar verlengd. Daarmee loopt de nieuwe periode van 2019 tot en met 2022. Het Programma kent een aantal vernieuwingen die staan beschreven in het nieuwe programmaplan.

meer lezen
maandag 17 december 2018 Visser gaat het Wad op

Advies over inzet relatie visserij en Werelderfgoed Waddenzee

De visserijsector en Werelderfgoed Waddenzee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer de nadruk meer wordt gelegd op deze verbondenheid, in plaats van op de scheidslijn tussen natuur en cultuur, dan kunnen zowel de visserijsector en het Wad daarvan profiteren.

meer lezen
dinsdag 11 december 2018 Terugblik Werkcongres Plasticvrije Waddenzee 2018 in Lauwersoog

Terugblik Werkcongres Plasticvrije Waddenzee 2018

Op 29 november is voor het vierde opeenvolgende jaar het werkcongres Plasticvrije Waddenzee georganiseerd. De oogst van dit jaar: een grote opkomst, veel inspiratie en concrete adviezen en acties voor vervolg.

meer lezen