Reacties op: Is de waddennatuur in gevaar door zomerhitte? https://rijkewaddenzee.nl/blogs/is-de-waddennatuur-in-gevaar-door-zomerhitte/ Samen gaan we op weg naar een veerkrachtig en duurzaam waddengebied Mon, 24 Aug 2020 09:29:37 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Door: Martijn Verweijen https://rijkewaddenzee.nl/blogs/is-de-waddennatuur-in-gevaar-door-zomerhitte/#comment-27 Tue, 29 Oct 2019 16:37:13 +0000 https://rijkewaddenzee.nl/?post_type=blogs&p=5222#comment-27 Bonjour,

Ben bang dat we niet meer kunnen doen en verwachten dan maatregelen die het door de mens veroorzaakte/versnelde deel van de klimaatverandering stoppen en compenseren.
De Waddenzee meer ruimte geven in geval van zeespiegelrijzing zodat we grootschalige land-waterovergangen als foerageer- en leefgebied kunnen behouden/bevorderen zal heel moeilijk worden.

Dat het Deltaprogramma bijna alleen over veiligheid en zoetwater gaat zie je weerspiegeld in de gang van zaken rond het Kierbesluit. De huidige Kierexperimenten lijken meer gericht op een stuurprogramma tot behoud van het huidige zoetwatersysteem dan op bevordering van estuariene natuur.
Ben benieuwd of de Eurocommissaris daar op den duur mee accoord kan gaan, of hij vindt dat dit een voldoende KRW-maatregel is,

]]>